annika-logga grön

Nyheter

Beskärningstider

Nu ska du passa på att beskära unga fruktträd, som du vill ha god tillväxt på, och buskar som förvuxit sig. Ha bara koll så att du inte beskär blödarväxter såsom lönn, klätterhortensia, valnöt och vinstockar. Dessa beskär du i JAS, alltså juli, augusti och september. Viktigt att tänka på är att inte klippa grenen rakt av utan alltid över en knopp eller i en grenvinkel.
Låter det knepigt kan du alltid vända dig till en kunnig trädgårdsmästare och få hjälp med hur och när växter ska beskäras. 

Trädgårdstider?

När marken är frusen och snön lyser vit kanske inte det första man tänker på är trädgården, men nu är det faktiskt hög tid att tänka till om man vill göra förändringar i den.
Kanske en ny mysig sittplats eller en entre som behöver uppdateras. Det kan vara så att du vill göra en ny rabatt eller bara komplettera med lite nya växter.
Passa på nu att fundera själv eller ta hjälp om det passar dig bättre.  
En stor plantering som på bilden kanske det inte handlar om men även en liten förändring kan göra stor skillnad.
 

Vårdag Grönkvist!

Nu händer det saker på Grönkvist blommor, söndagen den 14 Maj är det vårdag!
Mellan 11.00 och 16.00 är jordgubben Lasse från Emmaljunga på plats, på utegården hittar ni mig, Annika Trädgårdsmästare som svarar på frågor och ger er tips och råd för trädgården och inne i orageriet står Johan från Brafab redo bland trädgårdsmöblerna.

Välkomna till en skönt grön dag!

2017-04-09
Dahliadags!


Nu börjar det bli dags att förodla dahlior. Det finns många fina sorter att välja bland eller snarare frossa i.
Det svåraste med dahlior är faktiskt att välja ut vilka sorter man vill ha.
För att starta upp knölarna sätter du dem grunt i stora krukor som du ställer inomhus och vattnar sparsamt tills skotten börjar växa.
Ställ dem då ljust och svalt i ca 10-15 grader och vänta med att sätta ut dem tills det inte längre finns risk för frost.

Lycka till med sommarens färgexplosion!

Läs hela inlägget »

Instagram

166

Den bara dyker upp från en dag till en annan, tidlösan, Colchicum autumnale ’Waterlily’. En kortvarig men slösande skönhet💜 . . #tidlösa #colchicum #trädgård #garden #have #hage #garten #trädgårdsdesign #gardendesign #trädgårdsinspiration #gardeninspiration #annikatradgardsmastare #känslaförgrönt

88

Det är inte enbart växter som fascinerar i trädgården. Första bilden visar hur myrorna har byggt en ”tunnel” över en corténkant, en liten del har rasat in, man undrar av vilken anledning🙄. Kan det vara att de vill förflytta sina ägg i skydd för solen tro🤔. Den andra bilden visar slemmig fruktbladstekel, Caliroa cerasi. Hur låter det så här till morgonkaffet😂. En liten stekellarv som klär in sig i svart slem och äter upp ovansidan på bladen😡. Ställer oftast inte till större skada men vill ni bekämpa så kläm ihjäl eller plocka bort hela bladet. . . #trädgård #garden #have #hage #myror #skadedjur #annikatradgardsmastare #känslaförgrönt

252

Piprankan blir större för varje år, snart döljer den väl hela huset😂 Ha en skön fredag🍃 . . #trädgård #garden #garten #have #hage #trädgårdsdesign #gardendesign #trädgårdsinspiration #gardeninspiration #minträdgård #mygarden